(Aanstaande) moeders

Wanneer je zwanger bent, sta je voor een grote verandering in je leven.

Niet alleen bij je eerste kindje, ook als je al moeder bent, kan de komst van een nieuw kindje grote veranderingen met zich meebrengen. Je krijgt een relatie met een persoon die je nog helemaal niet kent. Dat kan zorgen voor een gevoel van onzekerheid of zelfs schuldgevoelens: ga ik straks wel van mijn baby houden? Kan ik van dit kind evenveel houden als van mijn andere kind(eren)? Houd ik straks nog wel genoeg van mijn oudere kind(eren)? Ook je bestaande relaties veranderen: de relatie met je partner, met oudere kinderen of stiefkinderen of de relatie met je ouders. Zelfs de relatie met jezelf verandert.

 

Voor iedere vrouw is een bevalling spannend. Maar soms kan een bevalling grote gevoelens van angst meebrengen. Omdat je niet weet wat je te wachten staat.

Of, als een eerdere bevalling complex of moeilijk was, omdat je bang bent voor wat gaat gebeuren. Misschien liep de kraamperiode niet zoals je had gehoopt en was de wolk toch niet zo roze als verwacht. Vaak voelen vrouwen zich niet gehoord of door hun partner onbegrepen. Gevoelens van onzekerheid en angst worden weggewuifd.

 

Ben je bang voor je bevalling of je kraamperiode? Maakt (opnieuw) moeder worden je onzeker? Of worden door je zwangerschap oude patronen met je ouders of familie zichtbaar, die eerder nog niet speelden? Ik help je rust en helderheid te krijgen in al deze complexe gevoelens en verwachtingen. Zodat je klaar bent om je nieuwe kindje te verwelkomen en je je bestaande relaties een goede plek in je leven kunt geven.

 

Ook als je net of al een tijdje moeder bent kan je voor vraagstukken komen te staan: wie ben ik als moeder? Welke rollen heb ik nu en zijn deze nog wel in balans met elkaar? Ook met deze vraagstukken kan ik je helpen om helderheid te krijgen.