Inner Child therapie

Inner Child therapie, wat is dat?

Soms reageer je op een situatie op een manier die je niet goed begrijpt van jezelf. Als je er logisch over nadenkt is de situatie niet heel uitzonderlijk, maar je reactie is over-emotioneel en laat zich lastig remmen. Je voelt je boos, verdrietig, gekwetst, afgewezen of bang. Als dat gebeurt, is de kans groot dat je in je jeugd iets naars of zelfs traumatisch hebt meegemaakt dat niet goed emotioneel is afgehecht. Er is dan nog (onbewust) emotionele lading aanwezig. Een gebeurtenis in het hier en nu kan dan genoeg zijn om een oude onbewuste herinnering te activeren met de bijbehorende gevoelens en emoties. Dit gaat geheel onbewust en automatisch. Je brein reageert alsof er echt gevaar dreigt en gaat daardoor automatisch in overlevingsstand: vluchtenvechten of bevriezen. Je reageert zoals je als kind jezelf hebt aangeleerd om te reageren vroeger. Je reageert vanuit je innerlijke kind.

Gelukkig kun je nu als volwassene alsnog leren zorgen voor dit verinnerlijkte bange, verdrietige of boze kind in jou. Door middel van Inner Child therapie ga je op zoek naar de gebeurtenis of gebeurtenissen die je als kind als traumatisch hebt ervaren en die nog onverwerkt zijn. Je ervaart welke gevoelens deze gebeurtenis als kind bij je opriep en geeft jezelf alsnog wat je als kind nodig had: erkenning voor je emoties. Hierdoor komt je emotionele brein tot rust. Zo kan je jezelf helpen op een andere, meer passende manier te reageren op situaties in het hier en nu.

inner child therapie Weesp Amsterdam

Inner Child therapie Weesp Amsterdam

Als volwassene kan je alsnog leren zorgen voor dit verinnerlijkte bange, verdrietige of boze kind in jou. Plan een intake in voor meer informatie of vragen over de Inner Child therapie.