Codependentie therapeut

  • Spelen relaties of je omgeving een te grote rol in je leven?
  • Voel je je afhankelijk van anderen in relaties?
  • Voel je je belemmerd om te functioneren zoals je graag zou willen?
  • Ben je jezelf kwijt geraakt?

Ik help je als codependentie therapeut de weg weer terug te vinden, zodat je de regie in jouw leven weer terugkrijgt.

Wanneer kan een codependentie therapeut je helpen?

In sommige gevallen is in afhankelijkheidsrelaties een duidelijk patroon te herkennen. Dit wordt codependentie (codependency) of medeafhankelijkheid genoemd.  Wanneer je in een codependentiepatroon vastzit, heb je vaak een laag gevoel van eigenwaarde en moeite om je eigen gevoelens te herkennen. Je bent loyaal en kunt (te) lang in relaties blijven die niet langer meer goed voor je zijn. Je bent extreem op jouw omgeving gericht, je staat altijd ‘aan’. En je bent vergeten voor jezelf te zorgen. Je kunt zelfs het gevoel hebben dat je jezelf helemaal kwijt bent geraakt. Dit kan somberheid, stress of zelfs burn-out klachten veroorzaken.

Codependentie is een overlevingsstrategie

Vaak is codependentie ontstaan in de kindertijd als reactie op (ontwikkelings) trauma. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Opgroeien met een verslaafde ouder (KOV, Kinderen van Ouders met een Verslaving);
  • Opgroeien met een (psychisch) zieke ouder, een ouder met een GGZ-diagnose (KOPP, Kinderen van Ouders met Psychische Problemen);
  • Opgroeien met (emotioneel) onbeschikbare ouders, bijvoorbeeld doordat ze zelf onverwerkt en onherkend trauma hebben;
  • Als kind teveel verantwoordelijkheid nemen voor je ouders;
  • Opgroeien in een gezin met geheimen.

Bij dit alles kan een codependentie therapeut je helpen.

De kennismaking is telefonisch en de codependentie therapie sessies zijn in mijn praktijk in Weesp (omgeving Amsterdam).

codependentie therapeut weesp amsterdam

Wat doet een codependentie therapeut

Met mij als codependentie therapeut ontdekken we samen wat ten grondslag ligt aan jouw codependentiepatronen of verlatingsangst en bindingsangst en daarmee gaan we gericht aan het werk met traumasensitieve therapie en codependentie therapie. Hoe fijn is het als je niet meer gevangen zit in een (onbewust) patroon, maar vrij bent om weer zelf te kunnen kiezen?

Na een kennismakingsgesprek kun je kiezen voor een traject in mijn praktijk in Weesp. In de intake die volgt vertel je wat er aan de hand is; ik luister, zonder mening of oordeel. Jij bepaalt wat het doel van de therapie is.

Wat kan je van de sessies verwachten met mij als codependentie therapeut?