Integratieve psychotherapie

Wat is integratieve psychotherapie?

Als gecertificeerd integratief therapeut is het mijn overtuiging dat de oplossing voor jouw klachten of problemen in jezelf besloten ligt. Alles wat je nodig hebt om te veranderen kun je in jezelf vinden. Zelfs als dit voor jou nu niet zo voelt. Het is mijn rol als therapeut om je te helpen jouw eigen (hulp) bronnen te ontdekken en jouw kracht en energie effectief in te zetten.  Ik los je problemen niet op, maar geef jou handvatten om zelf aan de slag te gaan of misschien staan we juist wel even stil en is er vertraging nodig. Zo kan je een weg inslaan naar blijvende verandering, herstel of groei. Dit hoort allemaal bij integratieve psychotherapie.

Traject

Na een kennismakingsgesprek kun je kiezen voor een traject van integratieve psychotherapie in mijn praktijk in Weesp, In de intake die volgt vertel je wat er aan de hand is: ik luister, zonder mening of oordeel. Omdat jouw intake op maat wordt voorbereid kan er in de intake al veel helder worden. Jij bepaalt het doel van de integratieve psychotherapie. Aan de hand van jouw klachten doe ik een voorstel voor een behandelplan op maat, waarbij jouw doel leidend is.

Na de autobiografische intake van de integratieve psychotherapie ga je aan de slag met technieken en oefeningen die jou verder helpen. Daarbij bied ik bewezen methodieken en inzichten uit verschillende psychotherapeutische stromingen aan. Denk bij integratieve psychotherapie oefeningen aan traumagerichte Voice Dialogue, EMDR, Inner Child therapie, hypnotherapie en werken met persoonlijkheidsdelen o.a. volgens het model van Janina Fisher. Lees meer over traumatherapie

Een logisch geheel

We verkennen de delen die onderdeel zijn van jou en die kunnen zorgen voor onbewuste, innerlijke conflicten. Je kunt hierbij denken aan die kant van jou die zo perfectionistisch is, of die zo hard werkt. Je kunt je dan vaak onrustig voelen, of misschien niet goed genoeg. Of misschien herken je wel een kant die heel graag verandering wil, maar wordt ´tegengewerkt´ door het deel van jou dat angst heeft voor de mogelijke gevolgen daarvan. Door hier helderheid in te krijgen kan je meer rust ervaren, je ervaart jezelf meer als een logisch geheel.

 

Integratieve psychotherapie Amsterdam Weesp

Integratieve psychotherapie werkt op bewust en onbewust niveau

Integratief is ook dat we zowel zullen werken op bewust als
onbewust niveau. Wat we in het hier en nu zien en herkennen aan ´klachten´, zijn vaak symptomen van onderliggende, onbewuste processen. Door dit helder te krijgen en naar het bewustzijn te brengen kan er verandering plaatsvinden.

Ook is psycho-educatie onderdeel van jouw traject: uitleg over hechting, de werking van ons zenuwstelsel en trauma bijvoorbeeld. De psycho-educatie wordt ondersteund met mooie werkbladen die je mee krijgt. Ook leg ik je natuurlijk tijdens de sessie uit hoe een methode in zijn werk gaat. Omdat jij uniek bent hanteer ik geen standaard protocol, maar lever ik maatwerk.

Je krijgt ook oefeningen aangereikt die je zelf kunt blijven doen. Je bent immers bij mij terecht gekomen omdat je in je ‘echte’ leven iets anders wilt ervaren. Zo loopt jouw traject ook door als je bij mij de praktijk na een sessie uitloopt.