Mijn werkwijze

Jouw traject

Als gecertificeerd integratief therapeut is het mijn overtuiging dat de oplossing van jouw klachten of problemen in jezelf besloten ligt. Alles wat je nodig hebt om te veranderen kun je in jezelf vinden. Het is mijn rol als therapeut om je te helpen jouw eigen bronnen te ontdekken en jouw kracht en energie effectief in te zetten. Ik los je problemen niet op, maar geef jou handvatten om zelf aan de slag te gaan. Zo kan je zelf een weg inslaan naar blijvende verandering, herstel of groei.

 

Na een kennismakingsgesprek kun je kiezen voor een kortlopende therapie. In de intake die volgt vertel je wat er aan de hand is; ik luister, zonder mening of oordeel. Jij bepaalt wat het doel van de therapie is. Aan de hand van jouw klachten doe ik een voorstel voor een behandelplan op maat. In vijf tot vijftien gesprekken ga je zelf aan de slag met technieken en oefeningen die jou verder helpen. Daarbij bied ik bewezen methodieken en inzichten uit verschillende psychotherapeutische stromingen aan. Ik maak hierbij gebruik van onder meer systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, neuro linguïstisch programmeren (NLP) en hypnotherapie. Ik help je om vanuit verschillende perspectieven naar je klachten te kijken en een verbinding te maken tussen de emotionele, fysieke, gedrags- en psychologische aspecten die samenhangen met je klachten of problemen. Ieder traject is anders. Wat voor een ander werkt, hoeft niet voor jou te werken en omgekeerd. Omdat integratieve therapie uitgaat van maatwerk, is het mogelijk om in een relatief korte periode veel te bereiken.

 

 

 

Hypnotherapie

In mijn praktijk maak ik vaak gebruik van hypnotherapie. Hierbij wordt hypnose ingezet als therapeutisch hulpmiddel. Vanuit een staat van diepe ontspanning en naar binnen gerichte focus (trance) help ik je (weer) contact maken met je onbewuste drijfveren. Zo kom je tot de onderliggende aspecten van je klacht of probleem. Oude gevoelens of overtuigingen, die je nu in de weg staan, worden helder en kunnen opgelost worden. Dit werkt door in je dagelijkse leven. Je keert terug bij jezelf, bent beter in staat om je gevoel te volgen en te uiten.

 

Trance kan je vergelijken met dagdromen, of met een gevoel van flow. Je aandacht is naar binnen gericht, maar je hebt zelf nog steeds de regie. Je kunt ieder moment uit de trance stappen als dat nodig is. Hypnotherapie is een effectieve en efficiënte methode bij relatieproblemen, fobieën en angsten, pijnreductie, verwerken van trauma’s en het behandelen van verslavingen. Maar ook als je voor je gevoel niet goed functioneert of gewoon niet lekker in je vel zit, kan hypnotherapie uitkomst bieden. Bij psychiatrische aandoeningen als psychose en klinische depressie wordt hypnotherapie afgeraden.