Jouw traject


Jouw traject, wat gaan we doen?

Als gecertificeerd integratief therapeut is het mijn overtuiging dat de oplossing van jouw klachten of problemen in jezelf besloten ligt. Alles wat je nodig hebt om te veranderen kun je in jezelf vinden. Zelfs als dit voor jou nu niet zo voelt. Het is mijn rol als therapeut om je te helpen jouw eigen bronnen te ontdekken en jouw kracht en energie effectief in te zetten. Ik los je problemen niet op, maar geef jou handvatten om zelf aan de slag te gaan. Zo kan je zelf een weg inslaan naar blijvende verandering, herstel of groei.

 

Na een kennismakingsgesprek kun je kiezen voor een traject in mijn praktijk in Weesp. In de intake die volgt vertel je wat er aan de hand is; ik luister, zonder mening of oordeel. Jij bepaalt wat het doel van de therapie is. Aan de hand van jouw klachten doe ik een voorstel voor een behandelplan op maat. 

 

Wat kan je van de sessies verwachten?

Na de intake, ga je in een aantal sessies zelf aan de slag met technieken en oefeningen die jou verder helpen. Daarbij bied ik bewezen methodieken en inzichten uit verschillende psychotherapeutische stromingen aan. Ik maak hierbij gebruik van onder meer integratieve hypnotherapie, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, neuro linguïstisch programmeren (NLP), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Voice Dialogue en Inner Child therapie.  Ik help je om vanuit verschillende perspectieven naar je klachten te kijken en een verbinding te maken tussen de emotionele, fysieke, gedrags- en psychologische aspecten die samenhangen met je klachten of problemen. Ieder traject is anders. Wat voor een ander werkt, hoeft niet voor jou te werken en omgekeerd. Omdat integratieve psychotherapie uitgaat van maatwerk, is het mogelijk om in een relatief korte periode veel te bereiken. Je krijgt ook oefeningen mee die je zelf kunt blijven doen. Je bent immers bij mij terecht gekomen omdat je in je 'echte' leven iets anders wilt ervaren. Zo loopt jouw traject ook door als je bij mij de praktijk na een sessie uitloopt.

 

 

 

Jouw traject